top of page

Een bed kopen


​Niet iedereen voelt zich even snel thuis op een plek. Vaak heeft het tijd nodig om van een huis een thuis te maken en soms gaat dit helemaal vanzelf. Als je gaat verhuizen, is het niet fijn als je het idee krijgt dat je in het huis van een ander woont. Dit kun je veranderen door het huis eens grondig aan te pakken als je hier genoeg geld voor hebt. Een nieuw behangetje of een verfje kan wonderen doen om het er weer als nieuw uit te laten zien. Ook als je niet tevreden bent met de inrichting van je huidige woning kun je veel doen om dit te verbeteren. De aanschaf van nieuwe meubels kan bijvoorbeeld al een hoop verschil maken. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen verzamel je vaak voor een klein prijsje allerlei spullen, die je in de loop der jaren vervangt door spullen die je zelf hebt uitgezocht en die je mooi vindt. Een goed en mooi bed is bijvoorbeeld een aankoop waarmee je de hele slaapkamer er anders kunt laten uitzien. Vaak verhuis je naar een studentenkamer waar je slaapt in een bed, dat je meeneemt uit je ouderlijk huis of waar je een bed van de kringloop gebruikt. Als je vervolgens gaat samenwonen, kan het een goed idee zijn om samen een nieuw bed uit te zoeken. Een bed kopen is echter geen gemakkelijke aangelegenheid. Een goed bed voldoet aan verschillende voorwaarden en daarom is het verstandig je goed te verdiepen in de mogelijkheden, voor je een aankoop gaat doen. Als je een bed kopen gaat moet je daarom eerst op een rijtje zetten wat je wensen en eisen zijn. Daarna moet je gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en ten slotte maak je op basis van de vergelijking van je wensen en de mogelijkheden een weloverwogen keuze.

Een bed kopen: wat zijn de mogelijkheden?

Als je een bed kopen wilt zijn er een aantal dingen die je van tevoren moet beslissen. Je moet uitgaan van de beperkingen die je hebt en op basis hiervan beslissen wat je eigenlijk wilt en wat er mogelijk is. Een eerste beperking is je budget: hoeveel geld wil je uitgeven als je een bed kopen gaat? Je kunt vanaf 100 euro al een compleet bed inclusief matras kopen, maar als je wat meer kwaliteit wilt kun je dit budget rustig vertienvoudigen. Daarnaast kan de ruimte een beperking zijn. Hoe groot is de slaapkamer en waar moet het bed staan? Je moet in principe uitgaan van een minimale ruimte van 50 centimeter aan iedere kant van het bed, zodat je een nachtkastje kunt plaatsen en gemakkelijk in en uit het bed kunt stappen. Je kunt vervolgens een bed kopen met de afmetingen die je overhoudt. Je kunt echter ook kiezen voor een groter bed kopen als je dit belangrijker vindt dan de ruimte naast het bed. Op basis hiervan kun je kiezen welke afmetingen het bed dat je uitzoekt mag hebben. Je kunt kiezen voor een eenpersoonsbed, dat 90 centimeter breed is of een twijfelaar, dat 120 centimeter breed is. Slaap je met zijn tweeën, dan is een tweepersoonsbed van 140, 160, 180 of 200 centimeter breed een mogelijkheid. De meeste winkels verkopen echter alleen bedden van 160 of 180 centimeter dus als je een ruimte keuze wilt hebben, kun je het beste een bed kopen met deze breedte. Hoe het bed eruit ziet is namelijk ook van belang. Je kunt een bed kopen dat je mooi vindt en vervolgens de inrichting van de slaapkamer hieraan aanpassen, maar je kunt ook een bed kopen dat past bij je huidige inrichting. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en het is van belang dat je alle opties in overweging neemt.

Een geschikt bed uitzoeken

Als je een bed kopen gaat is het belangrijk dat je de opties goed overweegt. Dit doe je door eerst je wensen vast te stellen. Wil je een boxspring of een ledikant? En wat voor soort matras wil je? Ook het hoofdeind van het bed is een van de overwegingen die je moet maken. Daarnaast kun je kiezen voor een bed met of zonder een voeteneind. Als je lang bent is een voeteneind vervelend, als dit niet het geval is kan het juist handig zijn omdat de dekens beter blijven liggen in het bed. Op basis van al deze mogelijkheden kun je een bed kopen op www.maxbedden.nl. Op deze website vind je een ruim aanbod van bedden met een afmeting van 160 of 180 centimeter. Je kunt een keuze maken uit allerlei verschillende soorten bedden en dit alles voor een voordelige prijs. Het is gemakkelijk om te zoeken naar een specifiek product door een van de categorieën in het menu te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een keuze maken uit:

  • boxsprings

  • ledikanten

  • matrassen

  • bedbodems

  • bedtextiel

  • slaapkamerkasten

  • complete slaapkamers

Wil je een mooi bed dat past bij de inrichting van de slaapkamer? Dan kun je als je een bed kopen gaat bijpassende kasten en andere meubels, zoals nachtkastjes uitzoeken. Je kunt er echter ook alleen een bed kopen of een nieuwe bodem voor je bed kopen. Er zijn veel mogelijkheden en dit maakt de aankoop van een nieuw bed bij Maxbedden een goede keuze. Daarnaast kun je profiteren van scherpe prijzen. Kijk dus snel op www.maxbedden.nl voor meer informatie, neem contact op of plaats direct een bestelling.


bottom of page